Isteric sau calm, pretentios sau relaxat, seful este perceput intotdeauna drept o persoana dificila, un om pe care nu stii cum sa-l abordezi si, mai mult, care poate sa puna capat colaborarii daca nu este multumit.
Insa exista un tip de sef pe care, chiar daca ai incerca, nu ai avea cum sa nu-l intalnesti macar o data in viata. Sunt putini aceia care nu au trait emotia "relatiei" cu un sef caruia ii place baletul.
O sa ziceti ca e un mic artist. Ei bine nu. Balerinul despre care vorbim este nimeni altul decat "Dl Histrionic". Ce face seful "balerin"? Ii place la nebunie sa atraga atentia prin piruete gratioase si demne de aplauze si mai ales ii place sa fie in centrul scenei aplaudat si admirat.
Dramatizeaza usor cand isi exprima propriile emotii, care sunt foarte schimbatoare. Ba vesel, ba trist. Uneori nu stie "pe ce picior danseaza". Recitalul este unul mai degraba emotional pentru ca evoca impresii si este lipsit de detalii si precizie. Idealizeaza cu usurinta si de cele mai multe ori depreciaza colegii de scena vs. persoanele din jurul sau.
Nevoia de a placea, nevoia de ajutor, dispozitia schimbatoare sunt doar cateva cuvinte care dau farmecul cuceritor al unui sef balerin. Poti sa simti compasiune si grija chiar daca nu esti foarte atent.
"El nu face decat sa te atraga in acest joc de-a v-ati ascunselea. 'Trebuie sa iti placa piruetele mele pentru ca sunt cele mai frumoase si cele mai gratioase din lume, gandeste D-l Histrionic", a declarat, pentru Ziare.com, psihologul Alina Oancea.
Putin balet e benefic, prea mult, insa, nu
Si totusi putin histrionism sau "balet" este util. Este un bun mobil de a capata o "scena". Exista sefi si sefi. Cei balerini jongleaza cu emotiile publicului, il facineaza, il capteaza. Si nu e usor sa faci acest lucru, sa domini o masa mare de oameni care