Inca de la inceputul anilor '70, "lasertag" a fost folosit drept sistem de antrenament al trupelor de comando americane.
Astfel ca acest "joc de-a razboiul", care astazi este accesibil si oamenilor obisnuiti, pastreaza toate elementele de strategie si tactica asociate domeniului din care provine.
Cum se joaca?
Un joc de "lasertag" poate dura 12 sau 20 de minute. La intrarea in arena, jucatorii sunt echipati cu o vesta si o arma, dotate cu senzori care detecteaza laserul atunci cand sunt atinsi de catre raza unui adversar.
Fiecare echipa are o culoare, rosu respectiv verde, iar activitatea participantilor la joc este controlata prin intermediul unui microprocesor.
Jucatorii castiga puncte in momentul in care raza-laser atinge senzorii unuia dintre oponenti (100 puncte) si pierde 50 de puncte atunci cand este lovit de raza-laser trasa de unul dintre adversari.
Vestele sunt dotate pe langa senzorii de pe piept, umeri si spate, cu difuzoare prin intermediul carora sunt reproduse efecte si voci care anunta jucatorul ca a fost lovit de raza laser sau ca jocul a luat sfarsit.
Dupa terminarea jocului fiecare participant primeste o lista cu scorul individual obtinut cat si cu scorul realizat de cele doua echipe.
De ce teambuilding location?
Mai precis "lasertag" te invata sa lucrezi in echipa, sa iti organizezi actiunile si te provoaca sa construiesti strategii eficiente, alaturi de coechipierii tai.
"Lasertag" nu este nicidecum un joc al orgoliilor individuale si cu toate ca te solicita fizic, nu este conditionat de acest aspect. Esentialul sta in cooperarea si sustinerea reciproca a membrilor unei echipe.
Piata jocurilor de divertisment
In Romania "lasertag" este un concept relativ nou, familiar insa datorita similaritatilor cu deja