Presedintele SUA Barack ObamaTrezoreria Marii Britanii va ancheta cazurile in care bancile cu probleme au acordat bonusuri salariatilor, a declarat ministrul britanic de Finante, Alistair Darling, citat de Sunday Telegraph.
Dupa verificari vor fi formulate recomandari privind gestiunea riscului si raportul dintre remuneratia angajatilor si prima de risc. Premierul Gordon Brown a avertizat ca nu va exista nici o prima pentru esec. "Bancherii care si-au ruinat bancile, dar care si-au pastrat locul de munca datorita banilor contribuabililor, cer acum ca noi sa le platim bonusurile pentru a-si putea mentine modul de viata aristocratic", a afirmat Vince Cable, unul dintre sefii partidului de opozitie liberal-democrat, pentru saptamanalul Mail on Sunday. O serie de banci importante din Marea Britanie, printre care Royal Bank of Scotland, au primit fonduri guvernamentale de miliarde de lire sterline pentru a-si continua activitatile, afectate de criza financiara internationala. Posibilitatea ca directorii si alte persoane cu functii de conducere din cadrul bancilor bolnave sa fi primit bonusuri, in pofida situatiei dificile, a indignat populatia. RBS a intentionat sa aloce aproape, in acest an, un miliard de lire sterline pentru bonusuri si prime de risc, potrivit Sunday Telegraph. Presedintele SUA, Barack Obama, a anuntat, saptamana trecuta, ca salariile angajatiilor cu functii de conducere din cadrul companiilor care au primit sprijin financiar din partea guvernului vor fi limitate la 500.000 dolari americani pe an. In Franta, companiile cu probleme, ajutate de guvern, sunt obligate sa suspende acordarea bonusurilor aferente anului 2008.
Presedintele SUA Barack ObamaTrezoreria Marii Britanii va ancheta cazurile in care bancile cu probleme au acordat bonusuri salariatilor, a declarat ministrul britanic de Finante, Alistair Darling, citat de Sunday