Primul centru permanent de arta contemporana din Bucuresti isi deschide portile pe 19 februarie 2009, la ora 19, in Piata Victoriei, la parterul unui bloc inceput in timpul regimului comunist si finalizat la 5 ani dupa caderea acestuia. Eugen Radescu, co-fondator alaturi de Razvan Ion, vorbeste pentru HotNews.ro de conditia artei contemporane in Romania, de piata de publicitate care absoarbe cei mai multi artisti plastici, dar si despre imobilismul institutiilor care gestioneaza fondurile publice.
Esti politolog specializat in relativism moral si etica politica. Ce scrie in fisa ta de post? :)
Eugen Radescu: Daca legam politologia cu etica, iese exact ceea ce caut sa aflu daca exista. Morala in politica. Lucrarea mea de licenta a fost intr-adevar pe "Relativism moral" si afectarea in politica a acestuia. Romania insa nu este spatiul potrivit pentru o astfel de tematica. Uneori pare ca nu avem nici oameni politici seriosi si nici despre morala nu prea putem vorbi.
- Este politolog (specializat in relativism moral si etica politica), curator si teoretician.
- Scrie pentru pentru diverse reviste si ziare.
- A fost curatorul Bucharest Biennale 1 cu tema "Identity Factories".
- Este co-editor al Pavilion si co-director al Bucharest Biennale. Carte de vizita Eugen Radescu Asadar, imi vine foarte greu sa cred ca voi vedea curand un om politic care sa actioneze in cele mai sensibile principii etice. Clasa politica romaneasca, se stie, este o adunatura de nomenclaturisti din esantionul 2-3, doar pentru ca primul esantion al comunistilor a fost ras imediat dupa Revolutie.
Daca nu ar fi fost fundalul emotional necesar sa reduca la tacere numele mari din prima linie a comunistilor, sigur ne-am fi pricopsit la putere cu aceia. Este aproape imposibil ca niste oameni obtuzi si refractari sa poata produce vreun tip de revolutie,