Cu investitii initiale de sute de mii de euro, antreprenorii magazinelor cu hrana sanatoasa genereaza cifre de afaceri de un milion de euro, cu pierderi estimate in primul an de activitate la 100.000 de euro si o marja de profit de 8%, la doi ani de la lansare.
Ideea de la care a pornit afacerea Sana Gout, magazin ce comercializeaza preparate recomandate de nutritionist, este aceea ca o alimentatie sanatoasa trebuie sa devina obisnuinta in viata fiecarei persoane, si nu o necesitate.
Primul produs sub marca Sana Gout a fost vandut in decembrie 2008, o data cu lansarea magazinului pe piata bucuresteana, mai exact in Piata Dorobanti. Activitatile propuse pentru start-up au la baza trei scenarii ale bugetului de venituri si cheltuieli, iar cel mai optimist dintre acestea prognozeaza afaceri de un milion de euro in acest an, la pierderi de 100.000 euro.
Magazinul este o parte mai mica a unui concept care a aparut ca raspuns al unui lung sir de intrebari, dupa cum spune Gina Calagiu, managing partner al Sana Gout.
Tipul de alimentatie pe care il promoveaza Sana Gout este cel al mancarurilor sanatoase si naturale. Sana Gout furnizeaza de la preparate gatite ca acasa, recomandate de nutritionist, la produse vegetariene, pana la cele fusion.
Anul trecut, actionarii companiei au investit 300.000 euro in echipamente si amenajari ale punctelor de lucru Sana Gout, iar in 2009, Gina Calagiu spune ca vor mai aloca cel putin 200.000 euro sau poate mai mult, daca vor fi identificate strategii de finantare care sa aduca beneficii economice, in achizitia de echipamente si dezvoltarea unui sistem informatic.
Pentru promovare, echipa, formata in prezent din 22 de angajati, nu are alocat inca un buget de marketing. Pana la sfarsitul anului 2009, magazinul isi propune sa ajunga la un numar de 36 de angajati.
Activitatile propuse pentru start-ul Sa