Proiectele rezidenţiale ridicate în nordul Bucureştiului de SC Impact Developer & Contractor SA au păgubit doi proprietari de terenuri. Ioniţă Florian şi Lucian Dăghie s-au trezit că "vor găzdui" zone de recreere sau drumuri de acces pentru proiectele societăţii. Mai mult, investitorii au obţinut o ordonanţă prezidenţială pentru construirea unui drum ce va servi complexului de lux.
În Băneasa, doi proprietari au fost incluşi fără voia lor în două dintre PUZ-urile obţinute de Impact. Lucian Dăghie a fost lăsat fără pământ în 2005, în urma aprobării proiectului "Strada Pădurea Pustnicu şi strada Pădurea Neagră T 468". Terenul pe care îl deţinuse până în acel moment cu acte în regulă s-a transformat în proporţie de 80% în bază de agrement pentru proiectul Greenfield. "Acest PUZ a fost comandat de persoane fizice angajate ale firmei Impact. Planul Urbanistic General prevede necesitatea unor spaţii verzi. Reprezentanţii dezvoltatorului au stabilit ca literă de lege aceste baze de agrement pe terenul meu, obţinând pentru terenul lor coeficienţi extrem de buni", precizează Dăghie în scrisoarea deschisă adresată instituţiilor statului.
Trei ani mai târziu, PUZ-ul "Aleea Teişani - Pădurea Pustnicu - Pădurea Băneasa" a inclus în interiorul ansamblului şi proprietatea lui Florian Ioniţă. "Am cerut în instanţă anularea acestui proiect.
Terenul meu a fost decopertat parţial pentru un drum de acces şi este inclus în PUZ ca zonă verde", a declarat Ioniţă. Ambii păgubiţi susţin de alftel că proprietăţile lor au fost folosite pentru a creşte coeficienţii urbanistici ai proiectelor dezvoltate în nordul Bucureştiului.
SPAŢIU VERDE, PIETRUIT
Instituţiile statului au sprijinit încă de la început planurile rezidenţiale din Băneasa. Astfel, în 2007, Primăria Capitalei transformă, fără acordul Regiei Naţionale a Pădurilor, un