90 de mici producători îşi comercializează produsele de origine animalieră în pieţele din Târgu Jiu. 51 dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală, iar restul - în Piaţa 9 Mai şi Piaţa Debarcader.
Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, a precizat că producătorii cei mai mulţi provin din localitatea Novaci, cunoscută în special prin numărul mare de crescători de ovine. Potrivit acestuia, producătorii care comercializează brânzeturi se vor conforma într-o perioadă scurtă noilor norme privind etichetarea.
„Dorim să vândă brânza în faţa cumpărătorului şi să o pună în pungi cu etichete“, a precizat Ion Iliuţă.
În Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai au fost amplasate două automate de lapte, alimentate de la o fermă din localitatea Curtişoara. Un automat are o capacitate de 50 de litri, iar celălalt de 150 de litri.
90 de mici producători îşi comercializează produsele de origine animalieră în pieţele din Târgu Jiu. 51 dintre aceştia îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală, iar restul - în Piaţa 9 Mai şi Piaţa Debarcader.
Ion Iliuţă, directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Gorj, a precizat că producătorii cei mai mulţi provin din localitatea Novaci, cunoscută în special prin numărul mare de crescători de ovine. Potrivit acestuia, producătorii care comercializează brânzeturi se vor conforma într-o perioadă scurtă noilor norme privind etichetarea.
„Dorim să vândă brânza în faţa cumpărătorului şi să o pună în pungi cu etichete“, a precizat Ion Iliuţă.
În Piaţa Centrală şi Piaţa 9 Mai au fost amplasate două automate de lapte, alimentate de la o fermă din localitatea Curtişoara. Un automat are o capacitate de 50 de litri, iar celălalt de 150 de litri.