Un desert de complexitate medie, se prepara in 45 de minute
Ingrediente: 4 mere, 1 ou, 1 lingurita de scortisoara, sare, faina cat cuprinde, 1 lingura unt, 1 lingura zahar, 2 linguri de pesmet
Mod de preparare
Merele se curata, se taie in doua, se scort samburii si se taie cuburi, Se amesteca oul cu doua linguri de apa si se adauga scortisoara si putina sare, Compozitia se toarna peste mere. Totul se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde pentru a se forma un aluat bun pentru modelat, din care se formeaza galuste. Se fierbe apa cu sare, se pun galustele la fiert 10-15 minute la foc redus. Untul se topeste in tigaie si se prajeste pesmetul cu zahar, se scot galustele din apa, se scurg si se trec prin pesmet. Se pot servi cu sos de vanilie.
Un desert de complexitate medie, se prepara in 45 de minute
Ingrediente: 4 mere, 1 ou, 1 lingurita de scortisoara, sare, faina cat cuprinde, 1 lingura unt, 1 lingura zahar, 2 linguri de pesmet
Mod de preparare
Merele se curata, se taie in doua, se scort samburii si se taie cuburi, Se amesteca oul cu doua linguri de apa si se adauga scortisoara si putina sare, Compozitia se toarna peste mere. Totul se amesteca bine si se adauga faina cat cuprinde pentru a se forma un aluat bun pentru modelat, din care se formeaza galuste. Se fierbe apa cu sare, se pun galustele la fiert 10-15 minute la foc redus. Untul se topeste in tigaie si se prajeste pesmetul cu zahar, se scot galustele din apa, se scurg si se trec prin pesmet. Se pot servi cu sos de vanilie.