Gradul de ocupare al hotelurilor de cinci stele din Capitala s-a situat sub 50% in luna ianuarie, in scadere cu pana la 10% comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Hotelurile din Capitala se asteapta in acest an la scaderi ale gradului de ocupare, aceasta tendinta fiind observata inca din prima luna a anului. In general, in luna ianuarie performantele pe piata hoteliera sunt mai scazute.
"Ianuarie este in general o luna de extrasezon, in care gradul de ocupare este mai redus decat media anului, mai ales ca activitatea revine la normal abia in a doua jumatate a lunii. Cu toate acestea, am inregistrat o usoara scadere a gradului de ocupare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pentru acest an prevedem o scadere a acestui indicator de aproximativ 10% fata de 2008", a spus Dina Litzica, PR&marketing manager al JW Marriott, liderul pietei hoteliere din Capitala dupa rezultatele de anul trecut.
Si in ceea ce priveste Radisson SAS, ultima unitate de cinci stele aparuta pe piata, cu o capacitate de 424 de camere, gradul de ocupare a fost unul destul de scazut.
"In ianuarie, in timpul saptamanii am atins si 65%, insa in weekend gradul de ocupare a scazut destul de mult'', a spus Adrian Adam, director of sales&marketing al Radisson SAS, hotel care a devenit operational anul trecut pe Calea Victoriei. Cu deschiderea Radisson SAS numarul de camere de cinci stele din Capitala a ajuns la circa 2.000.
In ianuarie, gradul de ocupare a coborat si pana la 40%, fata de o medie anuala de circa 65%. "Gradul de ocupare a fost in jur de 40%, usor mai scazut fata de perioada similara a anului trecut", a spus Simona Ritter, director de vanzari si marketing al Crowne Plaza, hotel detinut de George Copos, care mai controleaza si hotelul Hilton.
Crowne Plaza este singura unitate de cinci stele care si-a facut public gradul de ocupare pe lun