O dată cu sosirea lunii februarie, pe mulţi dintre noi ne cuprinde "febra iubirii". În fiecare an, de Sfântul Valentin sau de Dragobete, dorim să-i facem iubitului sau iubitei cadoul perfect.
Fie că sunt bijuterii, genţi, parfumuri, excursii, lumânări parfumate sau o cutie cu bomboane de ciocolată sub formă de - cum altfel? - inimioare, cadourile făcute în această lună au o mare încărcătură emoţională. Pentru serile de Ziua Îndrăgostiţilor şi de Dragobete, specialiştii recomandă o cină savuroasă, compusă din preparate care musai să fie cu ingrediente afrodiziace. Muzică rafinată în ton cu atmosfera, alături de un vin roşu de cea mai bună calitate sau de cocteiluri special create pentru îndrăgostiţi, toate acestea vor reînvia fluturaşii din stomac.
DESERTURI DE TOP
Şi pentru că serile sunt magice, ce-aţi spune doamnelor dacă soţii sau iubiţii dumneavoastră v-ar găti un meniu creat special pentru dumneavoastră? Chiar dacă unii dintre consorţi nu se pricep la bucătărit, profesioniştii gastronomi spun că tot ce este gătit cu dragoste şi înţelegere iese perfect. A, dar trebuie neapărat ca mâncarea pregătită să conţină toate ingredientele cerute de fiecare reţetă, apoi vine partea cu dragostea şi înţelegerea.
Şi pentru că ciocolata este ingredientul-vedetă în astfel de ocazii, un tort savuros se poate prepara astfel: 200 g zahăr se amestecă cu şase gălbenuşuri, se adaugă ciocolata dată pe răzătoare, apoi făina, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă. Se tapetează o formă de tort, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit. Se lasă să se răcească, apoi blatul se taie în trei părţi. Crema se prepară din patru gălbenuşuri care se amestecă bine cu 200 g zahăr, se toarnă 25 ml de coniac, se pun coaja rasă şi zeama de la o lămâie. Vasul se încălzeşte la baie de abur până se leagă compoziţia, se dă vasul de o parte, s