Intel Corporation va investi 7 miliarde de dolari in unitati de productie in SUA in urmatorii doi ani, potrivit declaratiei lui Otellini, presedintele si CEO-ul companiei. Fondurile vor fi alocate procesului de productie de tehnologie pe 32 nanometri (nm), utilizata pentru a construi cipuri mai rapide, care sa aiba dimensiuni mai mici si care sa consume mai putina energie, au anuntat reprezentantii companiei. Fondurile Intel vor fi alocate unitatilor de productie deja existente din Oregon, Ari
Intel Corporation va investi 7 miliarde de dolari in unitati de productie in SUA in urmatorii doi ani, potrivit declaratiei lui Otellini, presedintele si CEO-ul companiei.
Fondurile vor fi alocate procesului de productie de tehnologie pe 32 nanometri (nm), utilizata pentru a construi cipuri mai rapide, care sa aiba dimensiuni mai mici si care sa consume mai putina energie, au anuntat reprezentantii companiei.
Fondurile Intel vor fi alocate unitatilor de productie deja existente din Oregon, Arizona si New Mexico si vor sustine aproximativ 7.000 de locuri de munca. Acestea fac parte din forta de munca totala a Intel SUA de peste 45.000 de angajati, care genereaza peste 75% din vanzarile de peste hotare si sustin peste 75% din productia de semiconductoare din Statele Unite. In acelasi timp, aproximativ 75% din cheltuielile Intel alocate cercetarii si dezvoltarii si din investitiile de capital sunt de asemenea efectuate in SUA.
„Aceste unitati vor produce cele mai avansate tehnologii informatice din lume. Capacitatile fabricilor de 32nm sunt intr-adevar extraordinare, iar cipurile produse vor deveni un element de baza pentru lumea digitala, generand venituri foarte mari”, a mai spus CEO-ul Intel Corporation.
Primele procesoare Intel care au fost construite folosind aceasta tehnologie, nume de cod „Westmere”, vor fi utilizate initial pentru sistemele