Femeile care recurg la fertilizare in vitro pot avea gemeni sau tripleti. Medicii implanteaza mai multi embrioni, pentru ca macar unul sa „prinda”. Numarul copiilor nu e mereu acelasi cu cel al embrionilor implantati. Femeile care, din diferite motive, nu pot avea copii sau nu pot „tine” o sarcina si recurg la fertilizare in vitro (FIV) risca sa nasca mai multi copii. Medicii spun ca femeile apeleaza la aceasta procedura medicala atunci cand sunt in imposibilitatea de a duce mai departe o sarcina din diferite motive: tanara nu are uter, uterul este incomplet dezvoltat, mucoasa uterina nu este apta pentru o sarcina sau uterul este malformat si femeile pierd, frecvent, sarcina, noteaza Gandul.
Vaccinurile, scut in fata bolilor la orice varsta. Difteria, tusea convulsiva si rujeola pot fi prevenite prin vaccinare inca de la nastere. Nu doar copiii trebuie vaccinati, ci si adultii. In cazul acestora, vaccinurile nu sunt obligatorii si nici nu sunt acoperite din bugetul asigurarilor de stat. Vaccinarea la maturitate este recomandata in special adultilor care traiesc in medii sarace, celor care au sistemul imunitar slabit (bolnavi cronici) sau celor care au avut mai mult de cinci parteneri sexuali. In cazul lor, riscurile de contractare a virusurilor hepatitice A si B ori a virusului HIV sunt foarte mari. Si cei care nu au suferit de bolile copilariei si nu au fost vaccinati trebuie sa faca acest lucru, scrie Adevarul.
Depresia mamelor afecteaza bebelusii si tatii. O femeie din noua trece prin depresia postpartum, tulburare care le poate cauza micutilor probleme emotionale, dar ii poate afecta si pe tati. Depresia postpartum este cea mai frecventa problema de sanatate care poate aparea la femei dupa nastere, sustin psihologii, scrie Libertatea.
Pestele si uleiul de masline previn aparitia Alzheimerului. Aceste alimente regleaza colesterolul si