Arbitrul Alexandru Tudor a efectuat, miercuri dimineata, vizita medicala la Institutul National de Medicina Sportiva (INMS), totul durand aproape cinci ore! La final, Tudor nu a vrut sa faca nici o declaratie, dar surse din cadrul INMS au afirmat ca arbitrul nu are nici o problema cardiaca sau cu tensiunea.
Cosmar incheiat?
37 de arbitri din categoriile "Elite" si "Premier" au participat, saptamana trecuta, la un curs organizat de UEFA la Benalmadena, langa Malaga, in Spania, in cadrul caruia au efectuat si teste fizice. Neasteptat, unul dintre cei care au picat aceste teste a fost si Tudor, care a pierdut, cel putin pe moment, toate delegarile la meciuri internationale.
Dupa incidentul de la Malaga, Alexandru Tudor a precizat ca a picat testarea fizica UEFA din cauza pulsului prea mare avut la testul de intervale. "Testele fizice de la Malaga au fost monitorizate de centura Polar, care urmareste pulsul, relevand urmatoarele: la testul de viteza (sase serii a cate 40 de metri, cu pauza scurta intre ele), opinia expertului UEFA in kinesiologie este ca rezultatele sunt excelente, superioare cu doua zecimi celor inregistrate anul trecut, ceea ce releva o pregatire fizica specifica excelenta.
In ceea ce priveste testul de intervale (20 de serii a cate 150 de metri, bineinteles cu o pauza de 35 de secunde de mers intre ele), care a urmat celui de viteza, acesta e cel care a generat dificultati si intreruperea sa. Mi s-a cerut sa ma opresc, explicandu-mi-se ulterior ca pulsul mare pe care il aveam inca de la inceputul incalzirii ar fi putut fi cauzat de o stare emotionala speciala, de un virus ce trebuie identificat si neutralizat, sau ca s-ar fi putut intampla intr-o zi oarecare, pur si simplu, fara vreo explicatie stiintifica", a spus Tudor.
Arbitrul a precizat ca a cerut repetarea tesului, insa a primit raspuns negativ. "La so