Dr. Circo: „Dacă aş avea vreo problemă endocrinologică, nu m-aş interna aici"
Arată jalnic. Dezolant. Aer închis, de ghetou. Cu această impresie rămân cei care au fost vreodată puşi în postura de pacienţi şi au necesitat internarea în secţia unei unităţi spitaliceşti.
Promisiuni de renovare sunt. Mai ales în timpul campaniilor electorale. Dar schimbări, mult prea puţine. În Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa lucrările de renovare au început în 2004. Nu se ştie când se vor finaliza. Cine a fost vreodată internat în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ cunoaşte condiţiile precare în care se desfăşoară actul medical. Dureros atât pentru pacient, cât şi pentru medic. Secţiile exterioare ale spitalului, cum ar fi Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială sau Medicala III nu au mai fost renovate de ani buni. Nimeni nu-şi mai aminteşte de când. Clinica de Endocrinologie nici nu mai poate fi renovată. Stă să se dărâme. Sunt 15 paturi, 30 de pacienţi internaţi. Există, însă, şi rezultate. La polul opus se găseşte Spitalul de Boli Infecţioase sau unităţile spitaliceşti din Mangalia şi Medgidia. Dovadă că se poate, dar nu se vrea întotdeauna. Date fiind condiţiile, s-ar putea spune inumane, în care sunt cazaţi pacienţii, cotidianul Ziua de Constanţa a intervievat mai mulţi medici pentru a afla care ar fi opţiunea lor în cazul în care ar avea probleme de sănătate: ar alege Spitalul Judeţean sau o unitate spitalicească din ţară sau din străinătate.
„Nu am bani să mă duc la Viena"
Au existat puncte de vedere chiar surprinzătoare. Pentru că dacă off the record toată lumea se plânge şi critică nepăsarea autorităţilor abilitate să schimbe ceva în sistemul sanitar, treburile nu stau la fel când vine vorba de exprimarea unui punct de vedere oficial. Corneliu Neagoe, fost şef de secţie la Pediatrie I, a de