La primul targ de locuinte organizat anul acesta in Bucuresti au fost prezenti aproximativ 15.000 de vizitatori, in cautarea unor apartamente la preturi reduse, pentru care au putut negocia daca dispuneau de lichiditati.
Expozantii au devenit surprinsi de faptul ca numarul vizitatorilor este ridicat, principala intrebare adresata de catre vizitatori a fost legata de nivelul reducerilor, iar contractele au fost semnate doar dupa o runda de negociere directa intre cumparator si dezvoltator, in care pretul de tranzactionare a apartamentelor putea scadea cu pana la 40% fata de nivelul initial.
Acestea sunt principalele modificari, fata de editiile anterioare, care au putut fi observate la primul targ imobiliar de locuinte organizat anul acesta in Bucuresti, Targul National Imobiliar, care s-a desfasurat la Palatul Parlamentului din Bucuresti la sfarsitul saptamanii trecute.
De la targ au lipsit numele mari de pe piata de consultanta imobiliara, precum Colliers International sau CB Richard Ellis Eurisko, proiectele imobiliare fiind reprezentate direct de catre companiile de dezvoltare imobiliara, tinand cont ca pe fondul scaderii vanzarilor mai multe contracte au fost reziliate.
Acest lucru a permis cumparatorilor sa discute direct cu reprezentantii proprietarilor de locuinte, ceea ce a facilitat negocierile, astfel ca unii dezvoltatori au incheiat mai multe tranzactii decat s-ar fi asteptat inaintea targului.
„Au fost cazuri in care pentru un apartament cu un pret initial de 125.000 de euro, dezvoltatorul a cerut 79.000 de euro si a fost vandut pentru 73.000 de euro cu plata integrala", a declarat in ultima zi de targ Adrian Bercea, directorul firmei BDOBC, organizatorul Targului National Imobiliar.
Printre cei mai importanti dezvoltatori care si-au expus ofertele la targ se numara companii precum GTC, Impact, Domus Stil sau Can