Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu pentru doua persoane de Ziua Indragostitilor. Rezerva-ti 85 de minute sa verifici daca, intr-adevar, dragostea trece prin stomac.
Salata de sfecla rosie, castravete verde si mentaPiept de pui chilli-lime cu rosii si ceapaMousse de lamaie verdeDemonstratia practica a prepararii meniului
Salata de sfecla rosie, castravete verde si menta
(20 minute)
1 castravete verde (mediu)2 sfecle mici rosii1 ceapa rosie mica2 lingurite de menta proaspata tocata1 lingurita coaja de lamaie rasa (proaspata)4 linguri zeama de lamaie1 lingura de miere de albine Propun la acest meniu un vin roze (maxim 10% alcool), racit bine. Curatati castravetele verde se seminte, sfecla de coaja si ceapa rosie. Taiati castravetele in bucatele, sfecla rosie in cubulete, ceapa rosie fin. Sarati castravetele verde, sfecla, si ceapa in boluri diferite si lasati-le sa stea 10 minute.
Clatiti cu apa rece castravetele verde, sfecla rosie, ceapa si apoi scurgeti-le bine.
Combinati castravetele verde, sfecla, ceapa, menta, coaja de lamaie, zeama de lamaie in care s-a dizolvat mierea de albine, intr-un bol, amestecandu-le usor.
Se va servi rece.
Piept de pui chilli-lime cu rosii si ceapa
(30 minute)
1 catel de usturoi1 lingurita rasa de lima2 linguri de sos soia60ml sos chilli dulce60ml zeama de lima300gr piept de pui200g de rosii fara pielita si seminte80gr ceapa rosie taiata fin Puneti usturoiul zdrobit, sosul soia, 1/2 din sosul chilli si 1/2 din zeama de lima intr-un castron si coaja de lima. Pieptul de pui se pune lamarinat in castron, acoperindu-l cu zeama rezultata. Totul se pune la frigider circa 15 minute.
In alt castron se pun rosiile , ceapa, 1/2 din sosul chil