Nici o alta tara din UE in afara de Romania nu a mai primit pana acum scrisori de urgenta din partea Comisiei Europene referitoare la independenta autoritatii locale de reglementare in telecomunicatii, desi proceduri de infringement pe aceasta tema au mai fost deschise si impotriva altor tari, a declarat, vineri, Fabio Colasanti, directorul general al Directoratului pentru Societatea Informationala si Media din cadrul Comisiei Europene. Autoritatile romane trebuie sa trimita un raspuns satisfacator catre Bruxelles pana la sfarsitul lunii martie, iar concluzia oficialului european la finalul vizitei in Romania, este ca sunt sanse foarte mari ca problema sa se rezolve repede.
HotNews.ro: Concret, ce ati vorbit astazi cu ministrul roman al Comunicatiilor?
Fabio Colasanti: Am discutat ingrijorarea in privinta independentei autoritatii de reglementare. Am avut o lunga discutie privind principiile generale ale independentei, ce inseamna o autoritate independenta si la acest nivel, general, ne-am inteles. De aceea cred ca o solutie buna va fi luata repede.
HotNews.ro: In scrisoarea sa, Viviane Reding, atentiona ca "este crucial sa se evite o noua restructurare pripita a autoritatii de reglementare in telecomunicatii din Romania".
Fabio Colasanti: Inseamna ca noi vrem o solutie buna, pentru ca problema identificata acum nu este prima de acest gen in Romania. Deja in urma cu cativa ani a fost o situatie similara si de aceea vrem ca guvernul sa gaseasca acum o solutie care sa duca la o autoritate care sa fie independenta in felul in care este inteles la nivelul tuturor statelor membre UE.
HotNews.ro: Dar este vorba de o noua autoritate? O noua ordonanta de urgenta care sa restructureze iar aceasta autoritate?
Fabio Colasanti: In aceasta privinta, nu avem nici un punct de vedere. Asta este responsabilitatea Guvernului. Poti sa-