Reprezentantii administratiilor locale promit ONG-urilor ca "se vor imprieteni" cu cetatenii
Societatea Academica din Romania, reprezentanti ai administratiei locale din judetele Timis si Arad si ai societatii civile au incercat, la Timisoara, sa vada cat de eficienti au fost pasii facuti in ultimii ani in vederea diminuarii coruptiei. "Cred ca o discutie care sa determine motivele pentru care Romania ramane unul din cazurile particulare in Uniunea Europeana - spune Cristian Hatu, coordonatorul acestui proiect - ar putea sa ne faca sa intelegem de unde vin blocajele de atitudine pe care le avem, blocaje care vin din istorie, si sunt legate de familismul amoral, de credinta noastra ca cu cat esti mai aproape de centrul de putere, cu atat e mai logic sa ai acces la resurse, la bunuri, la servicii.
Lucrurile astea sunt considerate naturale pentru cei mai multi dintre noi. Ni se pare ceva normal ca doar unii sa aiba acces la resurse si la servicii. Nu s-a rezolvat, inca, acest conflict individual. E o problema de educatíe." Important, crede Cristian Hatu, este ca oamenii care se afla in spatiul public si au influenta ar trebui sa se alature unui demers anti-coruptie, sa fie parteneri si nu adversari. Exponentii administratiei locale din Timis si Arad au raspuns, de obicei, cererilor societatii civile referitoare la procesul de transparenta si au promis, acum, sa mearga impreuna cu societatea civila, fara a privi cu ostilitate solicitarile ce vizeaza vizibilitatea "bucatariei interne" a palatelor administrative.
Reprezentantii administratiilor locale promit ONG-urilor ca "se vor imprieteni" cu cetatenii
Societatea Academica din Romania, reprezentanti ai administratiei locale din judetele Timis si Arad si ai societatii civile au incercat, la Timisoara, sa vada cat de eficienti au fost pasii facuti in ultimii ani in vederea dimin