Tragedia pierderii lui Marian Cozma a lăsat handbalul masculin cu un gol imens. Resurse există însă
Spre deosebire de handbalul feminin, aflat în atenţie în urma rezultatelor din ultimii ani, cel masculin a rămas în umbră. Doar drama l-a scos în faţă. Moartea lui Marian Cozma mai mult decît participarea la Mondialul din Croaţia.
Ei sînt tineri. Au tot viitorul în faţă şi promit să iasă în evidenţă prin rezultatele pe care vor să le obţină. Pentru ei, aşa cum a fost pentru Marian, handbalul reprezintă totul. Drama "uriaşului de pe semicerc" i-a marcat, au plîns văzînd imaginile de la televizor, chiar dacă unii nu l-au cunoscut personal. Se trezesc pe terenul de antrenament şi dorm cu gîndul la semicerc. Au jucat în "naţionalele" de tineret şi juniori ale României, dar visează să ajungă cu România la Europene şi Mondiale. Sînt doar patru dintre cei pe care handbalul se poate sprijini într-o perioadă în care pare că a rămas şchiop.
Alexandru Csepreghi (21 de ani)
Karabatic de România
Joacă la HCM Constanţa şi e unul dintre jucătorii cei mai talentaţi din România. Component de bază al "naţionalei" de juniori şi de tineret, Csepreghi visează să ajungă cu reprezentativa de seniori la un turneu final de Campionat European sau Mondial. Mama sa a fost şi ea handbalistă şi e cea care l-a îndrumat să facă sport. "Are o forţă de aruncare senzaţională. Munceşte mult şi vrea să ajungă cineva în handbal. Are multă voinţă. Cînd l-am transferat de la Baia Mare, avea 112 kilograme. A dat însă imediat jos 17 şi a ajuns la normal. El e viitorul echipei naţionale", crede directorul executiv de la HCM, Nurhan Ali, cel care-l şi alintă pe interul stînga Karabatic de România, după cunoscutul jucător francez. Are 10 selecţii în echipa naţională, pentru care a marcat 23 de goluri.
Daniel Mureşan (22 de ani)
Tr