Ioana Lupea: "Corupţia s-a aşezat la masa guvernului Boc."
Cum altfel am putea interpreta afirmaţiile politicoase - neverosimil de politicoase - ale lui Traian Băsescu referitoare la numirea unor secretari de stat controversaţi, cu legături în domeniul petrolier, pe fondul scandalului „Sterling“?
Pe vremea controverselor energetico-juridice cu premierul Tăriceanu, o asemenea declaraţie era urmată de un scandal-monstru şi de o cerere de demisie adresată cabinetului. Într-o emisiune din campania electorală, ministrul Elena Udrea pleda în faţa lui Mihai Tatulici şi a naţiunii pentru retragerea unui ipotetic guvern aflat în dezacord cu un ipotetic preşedinte ales. Dacă secretarii de stat controversaţi rămân în posturi, firesc ar fi, chiar în logica Palatului Cotroceni, ca executivul lui Emil Boc să-şi depună mandatul.
Identitatea celor doi secretari de stat la care s-a referit Băsescu nu a fost deconspirată oficial. Presa a presupus că ar fi vorba despre noul preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Gelu Mărăcineanu, şi despre secretarul de stat la Mediu, Doru Laurian Bădulescu.
Primul, omul lui Sorin Ovidiu Vîntu, fost angajat al PetromService, implicat inclusiv în proiectul Roşia Montană. Cel de-al doilea, personaj secundar în stenograma unei convorbiri telefonice a consultantului Stamen Stancev, acuzat de spionaj şi corupţie într-un dosar în care este implicat şi fostul ministru al industriilor Codruţ Şereş. Din discuţia înregistrată de SRI reiese că Doru, „prietenul“ lui Stantcev, ar fi avut în trecut nişte înţelegeri cu Dinu Patriciu. Chiar dacă prin sfântul protocol posturile au revenit PSD, pe decizia de numire a celor doi tronează semnătura lui Emil Boc.
Guvernul se face că nu ştie despre ce vorbeşte Băsescu. Vicepremierul Dan Nica a ridicat din umeri, la fel şi şeful său de partid