Deteriorarea situatiei economice internationale si reducerea accentuata a dobanzilor la nivel mondial au determinat reorientarea plasarii economiilor in aur, care pare a deveni in vremuri de criza cel mai sigur instrument de economisire. Tendinta de scumpire a aurului se manifesta si pe piata interna, gramul de aur sarind pentru prima data de 100 lei (un milion de lei vechi, pentru o imagine mai exacta).Pe de alta parte, trebuie spus faptul ca scumpirea aurului pe piata interna este in directa l
Deteriorarea situatiei economice internationale si reducerea accentuata a dobanzilor la nivel mondial au determinat reorientarea plasarii economiilor in aur, care pare a deveni in vremuri de criza cel mai sigur instrument de economisire.
Tendinta de scumpire a aurului se manifesta si pe piata interna, gramul de aur sarind pentru prima data de 100 lei (un milion de lei vechi, pentru o imagine mai exacta).
Pe de alta parte, trebuie spus faptul ca scumpirea aurului pe piata interna este in directa legatura cu evolutia dolarului american, moneda de referinta pentru aur pe plan international.
Niveluri record (si) pe pietele externe
Pe piata internationala, pretul unciei de aur se mentine la niveluri record, in jurul nivelului de 950 de dolari, chiar daca in tranzactiile din aceasta dimineata se constata o usoara scadere a cotatiilor.
Potrivit analistilor, cresterea cotatiilor aurului este determinata in primul rand de incertitudinea de pe pietele financiare internationale.
Scaderea dobanzilor creste pretul unciei de aur
De asemenea, un alt element care face ca investitiile in aur sa fie considerate mai sigure il reprezinta scaderea dramatica a dobanzilor la nivel global, care nu mai aduc astfel aproape niciun castig.
Fie ca vorbim desprre Statele Unite, Ja