Spune-mi ce mănânci Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine, asemănătoare celor existente în carne. 100 de grame de ciuperci champignon asigură peste 30 la sută din doza zilnică de Spune-mi ce mănânci
Ciupercile sunt o sursă importantă de proteine, asemănătoare celor existente în carne. 100 de grame de ciuperci champignon asigură peste 30 la sută din doza zilnică de vitamine din complexul B.
Eugen Giugiu, doctor în biochimie, spune că ciupercile conţin nutrielemente antioxidante, care previn ateroscleroza, bolile memoriei, reduc riscul de atac cerebral şi îmbunătăţesc simţul gustului.
Deoarece conţin puţine proteine în stare crudă (doar 15 calorii la 100 de grame), pot fi consumate şi de persoanele supraponderale. Aceste delicatese sunt interzise persoanelor care au gută, insuficienţă renală sau tulburări gastrointestinale.
Reţeta săptămânii
Tocăniţă de ciuperci cu mărar
Timp de preparare: 50 de minute
Calorii: 95/porţie
Ingrediente: 500 g ciuperci, un piept de pui, 5 linguri de ulei de măsline, o legătură de mărar, 3 cepe, 3 linguri de suc de roşii.
Preparare. Se înăbuşă carnea în apă cu ulei. Se adaugă ceapa tăiată, 500 ml de apă caldă, ciupercile şi se lasă la fiert.
Separat, se amestecă făina cu puţină apă caldă, apoi se toarnă peste ciuperci. Se mai lasă să clocotească 5 minute.
La sfârşit, se adaugă sucul de roşii şi mărarul tocat mărunt.