Titlul original: Push Sunt tineri, sunt frumoşi şi sunt plini de probleme. Nu din cauza unor probleme de comportament, ci din cauza superputerilor pe care le posedă şi a unei agenţii secrete a Titlul original: Push
Sunt tineri, sunt frumoşi şi sunt plini de probleme. Nu din cauza unor probleme de comportament, ci din cauza superputerilor pe care le posedă şi a unei agenţii secrete a guvernului SUA care ii urmăreşte şi vrea să îi ultilizeze pe post de cobai sau arme letale.
Povestea sună a “X-Men” şi filmul nu debordează de originalitate, fiind amplasabil (ca temetică şi şmecherii narative) undeva la jumătatea distanţei dintre serialul “Heroes” şi blockbusterele ruseşti “Rondul de Noapte/ de zi”. Totuşi “Push” (tradus cam absurd cu un titlu de film despre şahişti) este destul de entertaining: scenaristul David Bourla scurtcircuitează naraţiunea cu răsturnări de situaţie, ştergeri de memorie şi multiple versiuni ale aceluiaşi viitor, şi regizorul McGuigan recompune frumos vizual anumite chestiuni din “Rondul de Noapte”. Ce se întâmplă?
O urmărire de către cei răi (agenţii guvernamentali) ai unei june scăpate din laboratoarele lor secrete. Pe ea o cheamă Kira (Camilla Belle) şi îi sar în ajutor, de voie, de nevoie un fost iubit refugiat în Hong Kong (Chris Evans) şi o puştoaică dotată cu abilitatea de a vedea viitorul.
Care viitor este al naibii de sumbru. Dar care poate fi schimbat. Antagonistul de culoare (Djimon Houndou), şi superputerile sunt într-adevăr asemănătoare cu cele deja văzute în “Jumper”, dar “Războiul minţii” reuşeşte să aibă o densitate şi textură diferite şi implicit să fie mai puţin rudimentar. Există şi personaje secundare interesante, şi decoruri fascinante (cum numai chinezii ar fi putut face) şi un balans nu tot timpul echilibrat între acţiuni şi dialoguri. Un film pentru tineret, agreabil,