Palatul Naţional al Copiilor a ajuns un spaţiu abandonat, în paragină, în care se desfăşoară la mica înţelegere tot felul de activităţi, de la vânzarea de gogoşi, la organizarea de evenimente politice. În baza unei ordonanţe de urgenţă, acesta urma să fie administrat şi modernizat de Primăria Capitalei, însă deputaţii au respins proiectul.
Pentru a-l transforma într-un centru cultural, aşa cum a fost iniţial, la 20 noiembrie anul trecut a fost dată o ordonanţă de urgenţă de Guvernul Tăriceanu prin care Palatul Copiilor era trecut din administrarea Ministerului Educaţiei în cea a Primăriei Capitalei.
În actul normativ se precizau următoarele: "Având în vedere urgenţa evitării deprecierii calităţilor arhitecturale deosebite ale imobilului în care îşi desfăşoară activitatea Palatul Naţional al Copiilor prin alocarea de fonduri pentru întreţinerea, renovarea şi conservarea imobilului, luând în considerare arhitectura deosebită a imobilului care necesită efectuarea unor investiţii de amploare, ţinând cont de faptul că Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nu deţine fonduri suficiente pentru alocare în vederea efectuării lucrărilor de renovare a clădirii în care trebuie să se desfăşoare în cele mai bune condiţii activitatea educativă extraşcolară, cultural-artistică, ştiinţifică, turistică, sportivă, ecologică şi umanitară, având în vedere faptul că, pentru derularea proiectului de reabilitare a Palatului Naţional al Copiilor, Consiliul General al Municipiului Bucureşti poate să aloce fondurile necesare lucrărilor, clădirea trece în administrarea municipalităţii".
Toate bune şi frumoase, numai că ordonanţa a ajuns ieri la Comisia de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi a fost respinsă. "Palatul Naţional al Copiilor priveşte întreaga ţară, este o unitate care a fost mereu în grija Ministerulu