Un aliment complex, datorita continutului sau de calciu si proteine
este recomandat tuturor varstelor. Produsele lactate din comert sunt obtinute din lapte pasteurizat la temperatura de 80-90 de grade Celsius, dar sunt si sortimente preparate din lapte pasteurizat la peste 100 de grade. Cel mai sanatos ar fi laptele consumat nefiert, dar se stie ca acesta este produsul nr. 1 in lume la creare de mucus. Laptele se recomanda sa fie consumat singur, sub forma de branza dulce, iaurt, lapte batut, acestea fiind cel mai putin daunatoare. Laptele prins este mai usor digerabil decat laptele crud, datorita acidului lactic care impiedica dezvoltarea bacteriilor de putrefactie in intestinul gros. Trebuie evitate pe cat posibil sau limitat consumul de telemea sarata, preparata cu cheag, branzeturile topite si fermentate, care pot produce disbacterioze. Branza dulce este superioara casului si urdei pentru ca se obtine prin acrire naturala, pe cand celelelate se incheaga artificial sau chimic. In procesul de fabricare al unor branzeturi sunt folositi conservanti, nitriti si polifosfati care dauneaza sanatatii.
Un aliment complex, datorita continutului sau de calciu si proteine este recomandat tuturor varstelor. Produsele lactate din comert sunt obtinute din lapte pasteurizat la temperatura de 80-90 de grade Celsius, dar sunt si sortimente preparate din lapte pasteurizat la peste 100 de grade. Cel mai sanatos ar fi laptele consumat nefiert, dar se stie ca acesta este produsul nr. 1 in lume la creare de mucus. Laptele se recomanda sa fie consumat singur, sub forma de branza dulce, iaurt, lapte batut, acestea fiind cel mai putin daunatoare. Laptele prins este mai usor digerabil decat laptele crud, datorita acidului lactic care impiedica dezvoltarea bacteriilor de putrefactie in intestinul gros. Trebuie evitate pe cat posibil sau limitat consumul de telemea sarata, prep