"Răzvan Mazilu şi invitaţii săi". Un spectacol şi un proiect caritabil care şi-a propus şi în acest an să sprijine şcolile de coregrafie din România.
Marţi seară, aula Operei Naţionale părea neîncăpătoare. Spectacolul de caritate organizat în sprijinul secţiei de coregrafie a liceului "Octav Băncilă" din Iaşi s-a transformat într-o lecţie de viaţă. Un spectacol de dans contemporan, balet, teatru şi muzică cu Răzvan Mazilu, Monica Petrică, Gigi Căciuleanu, Monique Schnyder, Marcel Iureş, Alexander Bălănescu, Marius Urzică şi "Viţa de vie".
POVESTE. La intrare am primit cu toţii caietul de prezentare al spectacolului şi o foaie albă. Ne întrebam la ce ne va folosi acea coală. Intrăm în sală şi ne lămureşte gazda spectacolului, Mihaela Rădulescu. Pe parcursul spectacolului, pe un ecran aveau să ruleze întrebări la care trebuia să răspundem fiecare. Nu era necesar să ne semnăm. Era un joc de sinceritate cu propria persoană: "Care este cel mai frumos cuvânt în limba ta?", "Cine ne învaţă să iubim?", "Care este joaca ta preferată?" "Care a fost momentul în care te-ai simţit cel mai singur?".
DIALOGUL CU CEILALŢI. Un spectacol complex, narat de maestrul Marcel Iureş care citeşte din "Jurnalul" lui Vaslav Nijinski. Celebrul balerin rus care suferea de o "boală" perfectă: zborul către eternitate. Pasaje întregi din aceste "Caiete" s-au "explicat" prin mijloacele de expresie ale dansului. Acea formă perfectă de artă sensibilă şi fragilă. Acea artă sculptată în armonia tuturor culorilor ce ar putea defini o viaţă, o poveste, un destin. "Wonderful World", (Louis Armstrong) în interpretarea coregrafică a lui Răzvan Mazilu, "La vie en rose" (acelaşi Louis Armstrong) în coregrafia şi interpretarea lui Gigi Căciuleanu. Alexander Bălănescu cu "Miriam nr. 3", acompaniat de elevii Liceului "Floria Capsali" din Bucureşti, care au prezentat u