În sezonul rece, staţiunea gorjeană este aproape părăsită Baza de tratament a staţiunii Săcelu este deţinută de SNLO încă din 1995, când a fost cumpărată de la OJT Gorj. Potrivit lui Constantin Lăzăroiu, directorul de Resurse Umane şi Administraţie din cadrul SNLO, staţiunea poate funcţiona şi în sezonul rece, însă numai vara turiştii se adună la Săcelu. Vin pentru nămolul aducător de sănătate. Cu toate acestea, turiştii, de cele mai multe ori bătrâni şi secătuiţi de boli, se strâng numai în lunile călduroase, în restul timpului staţiunea fiind la dispoziţia angajaţilor.
Recuperare pentru ortaci
Staţiunea Săcelu a fost creată ca centru de recuperare, tratament şi perfecţionare pentru salariaţii unităţii. Directorul Lăzăroiu a precizat că anul trecut, peste 900 de angajaţi ai SNLO au mers la Săcelu pentru cursuri de perfecţionare şi mult mai mulţi pentru ape şi nămol. Lăzăroiu a mai spus că în urmă cu ceva ani, staţiunea a avut contract cu Casa Judeţeană de Pensii, care îşi trimitea pensionarii aici, însă contractul nu a fost prelungit pentru că staţiunea nu a mai întrunit condiţiile impuse de lege. „Am avut contract şi cu Casa de Pensii în 2007, dar s-a încheiat. Nu mai aveam cantină şi nu mai respectam condiţiile impuse“, a lămurit Lăzăroiu. Cantina staţiunii şi alte două vile nu mai aparţin SNLO, fiind câştigate în instanţă de urmaşii foştilor proprietari. Lăzăroiu a spus că SNLO face demersurile pentru construirea unei noi cantine.
Nicolae Rotaru, directorul Centrului de Recuperare şi Perfecţionare Forţă de Muncă Săcelu, a declarat că mai sunt foarte multe lucruri de făcut pentru aducerea staţiunii la un nivel înalt. Potrivit acestuia, bazinul de chinetoterapie nu funcţionează acum din pricina unor infiltraţii apărute. Pe lângă repunerea în folosinţă a acestui bazin, Rotaru speră că SNLO va face demersurile necesare pentru împr