Ingrediente:
6 oua , 6 linguri de zahar, 3 foi de gelatina, o lingura faina, 3 prafuri vanilie, o cana lapte, cateva piscoturi si 2-3 banane coapte.
Mod de preparare:
Se pune la incalzit o cratita pe aburi, se introduc galbenusurile
si se freaca pana se vede o pelicula alba, apoi se adauga zaharul vanilat, laptele si se amesteca incet. Cand incepe sa fiarba un pic compozitia, se introduce faina si se amesteca cu un tel, dupa cinci minute se introduc si foile de gelatina diluate intr-un pic de apa, apoi se mesteca incet pana ce compozitia devine o crema mai groasa. Intre timp se bat albusele spuma cu o lingura de zahar si se se inglobeaza ousor in crema. Se clateste o cratita de inox cu apa rece apoi se pune o jumatate din crema, peste care se pun piscoturi iar apoi banane taiate rondele dupa care se pune si cealalta jumatate de crema si se introduce la rece circa 3-4 ore, si se orneaza dupa preferinta.
Ingrediente:
6 oua , 6 linguri de zahar, 3 foi de gelatina, o lingura faina, 3 prafuri vanilie, o cana lapte, cateva piscoturi si 2-3 banane coapte.
Mod de preparare:
Se pune la incalzit o cratita pe aburi, se introduc galbenusurile
si se freaca pana se vede o pelicula alba, apoi se adauga zaharul vanilat, laptele si se amesteca incet. Cand incepe sa fiarba un pic compozitia, se introduce faina si se amesteca cu un tel, dupa cinci minute se introduc si foile de gelatina diluate intr-un pic de apa, apoi se mesteca incet pana ce compozitia devine o crema mai groasa. Intre timp se bat albusele spuma cu o lingura de zahar si se se inglobeaza ousor in crema. Se clateste o cratita de inox cu apa rece apoi se pune o jumatate din crema, peste care se pun piscoturi iar apoi banane taiate rondele dupa care se pune si cealalta jumatate de crema si se introduce la rece circa 3-4 ore, si se orneaza dupa preferinta.
Ingrediente: