Casieriţa agenţiei susţine că atacatorii „nu vorbeau cu accent“, ceea ce duce la concluzia că aceştia ar putea face parte din grupări locale. Sursa: Mediafax
Poliţiştii clujeni au realizat deja un cerc de suspecţi în cazul jafului de la Banca Transilvania, din cartierul clujean Mănăştur. Primele informaţii adunate de ofiţerii SRI Cluj şi de cei din cadrul Serviciului de Informaţii al Ministerului de Interne plasează în cercul de suspecţi două grupări de criminalitate organizată care fac legea în cartierul Mănăştur.
De la casieriţa care a fost ameninţată cu pistolul, poliţiştii au aflat că atacatorii nu vorbeau cu accent. „Cei doi jefuitori nu au vorbit prea mult, dar accentul lor este de ardelean. Asta ne duce cu gândul că nu avem de-a face cu grupări mafiote din Republica Moldova, cunoscute pentru violenţa lor“, a spus unul dintre anchetatori.
Atacatori cu pistoale condamnaţi cu suspendare
Printre suspecţii principali se află o grupare formată din trei persoane care, în 2006 şi 2007, au atacat cinci magazine alimentare care aveau program non-stop şi au furat banii încasaţi peste zi. De fiecare dată, Ovidiu Cucuruzan, cel care a condus gruparea, era înarmat cu un pistol. Toate magazinele alimentare atacate erau situate în apropierea Băncii Transilvania, jefuită vineri seara.
Modul de acţiune al găştii este similar cu cel al hoţilor are au dat lovitura la bancă.
În momentul în care intrau în magazine, tâlharii mergeau direct spre vânzătoare, iar după ce o loveau cu brutalitate, o ameninţau cu pistolul pentru a le da toţi banii încasaţi peste zi. În ciuda probelor adunate de poliţişti, membrii grupării lui Cucuruzan au fost condamnaţi anul trecut, în luna iunie, de Judecătoria Cluj-Napoca la pedepse cu suspendare.
A doua grupare care a intrat în cercul de suspecţi ai jafului de