BATALIE. Gigi Becali are de dus unul dintre cele mai grele razboaie din viata sa, acela de a convinge instanta ca este nevinovat in "Cazul Valiza" Cu o zi inainte de prima infatisare in "Dosarul Valiza", CANCAN va dezvaluie cum au fost facute publice stenogramele, cine a avut acces la ele si cine a avut interesul sa apara in mass-media.
Liviu Chirita, Razvan Sima
Incepand cu a doua jumatate a lunii decembrie, presa din Romania a inceput publicarea episodica a stenogramelor din "Dosarul Valiza" si a rechizitoriului. Pe 17 decembrie a inceput primul val, cand s-au dat publicitatii asa-zisele convorbiri "grele" in care patronul Stelei, Gigi Becali, si oamenii sai pregateau premierea de la Cluj sau in care acesta incerca sa-l convinga pe Adrian Mititelu sa nu opuna o prea mare rezistenta in fata echipei lui Marius Lacatus. Ceea ce se stie mai putin este faptul ca exact cu cateva zile inainte, "Dosarul Valiza" ajunsese la instanta Curtii de Apel Cluj. Coincidenta? Sau instanta a fost cea care le-a facut publice? Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie care au instrumentat cazul s-au spalat pe maini si au venit cu precizari importante: "DNA nu elibereaza copii ale rechizitoriilor, instantele fiind singurele in masura sa decida asupra conditiilor si circumstantelor in care aceste documente devin publice. In consecinta, cu atat mai putin, DNA nu a eliberat copii ale inscrisurilor care reprezinta mijloace de proba continute in dosare", se arata intr-un comunicat oficial postat chiar pe site-ul respectivei institutii. Ori daca este adevarat ce sustine DNA-ul, si nu avem niciun motiv sa ne indoim de acest lucru, atunci, scurgerea de informatii nu putea veni decat de la instanta... din Cluj.
Traseul logic
Primul pas. Cine avea acces la "Dosar"? Un om de pe strada nu ar fi putut in niciun caz sa consulte dosarul, ci doar avocatii partilor implica