Presedintele Barack Obama a promulgat planul de salvare a economiei SUA, in valoare de 787 miliarde de dolari. Planul, votat de Senat si Camera Reprezentantilor in week-end-ul trecut, prevede atit scaderi semnificative de taxe, cit si investitii uriase in infrastructura sau in sectoare strategice ale economiei SUA.
Promulgarea planului a venit la finalul unei zile in care bursele din intreaga lume au scazut semnificativ, pe fondul temerilor in fata adincirii crizei globale.
Casa Alba a anuntat ca fondurile alocate vor fi disponibile abia peste o luna, anunta Reuters. Presedintele Obama a declarat ca acest plan va ajuta la pastrarea sau crearea a 3,5 milioane de locuri de munca.
Ceremonia de semnare a documentului a venit in contextul in care bursa americana a inregistrat pierderi importante, investitorii fiind ingrijorati ca eforturile de salvare anuntate de Administratie nu vor putea opri adancirea recesiunii economice.
Indicele Dow Jones Industrial a scazut cu 297.81 puncte, sau 3.79%, pentru a termina la valoarea de 7552.60 puncte. S&P 500 s-a depreciat cu 37.67 puncte, in timp ce Nasdaq Composite a pierdut 63.70 puncte, sau 4.15%, pana la 1470.66 puncte.
FoxBusiness citeaza un analist care a declarat ca investitorii sunt ingrijorati ca cele trei initiative ale Administratiei - planul de stimulare economica, planul de salvare a institutiilor financiare si efortul legislativ ce-i vizeaza pe detinatorii de ipoteci - vor avea nevoie de o perioada mai lunga pentru a-si arata efectele. Presedintele Barack Obama a promulgat planul de salvare a economiei SUA, in valoare de 787 miliarde de dolari. Planul, votat de Senat si Camera Reprezentantilor in week-end-ul trecut, prevede atit scaderi semnificative de taxe, cit si investitii uriase in infrastructura sau in sectoare strategice ale economiei SUA.
Pro