Duc o viata ocupata, conduc institutii importante din judet, petrec ore întregi peste program, raspund în fata cetatenilor sau a superiorilor, sunt mame, sotii sau iubite, se ocupa de gospodarie, au grija de partenerii lor. Mai pe scurt, au un stil de viata foarte activ, iar timpul liber este pentru ele un lux. Pregatesc o omleta rapida sau sarmalute în foi de vita? Prefera mâncarurile traditionale sau, dimpotriva, pregtesc specialitati culinare specifice altor tari? Ce gatesc femeile-lider din judetul Mures, am aflat direct de la ele.
Sarmalutele, preferatele Lucretiei Cadar
Lucretia Cadar, primarita comunei Deda spune ca gateste atunci când îi permite timpul. Îi place foarte mult sa gateasca, în special mamaliguta cu brânza si sarmalute. „De obicei gatesc mâncaruri traditionale românesti. Seara, când suntem toata familia, pregatesc mamaliga cu tocanita din carne de miel sau vitel, sau mamaliga cu brânza”, ne-a marturisit primarita. Când are pofta de dulciuri, face minciunele si clatite.
Lokodi Edita gateste zilnic
Presedintele Consiliului Judetean Lokodi Edita sustine ca are timp de gatit si chiar gateste zilnic. Stie sa gateasca de toate – ciorbe, supe, rulade, tocanite – ca o veritabila unguroaica. „stiu sa gatesc absolut orice fel de mâncare existenta în bucataria ungureasca sau ardeleneasca”. Recent si-a schimbat stilul de viata, iar acum gateste mai multe legume, peste, pui sau vita, „dar stiu si gulas sau alte mâncaruri mai grase”. Îi place sa faca o rulada de piept de pui cu prune, care se serveste cu legume sau cartofi natur, iar când ar mânca ceva dulce, pregateste ecler sau tort cu mere.
Felicia Pop ajutata de fete în bucatarie
Directoarea Finantelor Publice Mures Felicia Pop gateste doar în weekend, pentru ca doar atunci îi permite timpul. În timpul saptamânii are un ajutor. Fiicele ei o ajuta la gatit, iar împreu