Un pahar de vin, consumat zilnic, creste riscul aparitiei cancerului cu 168%, conform cercetatorilor francezi.
Noul studiu, efectuat de oamenii de stiinta, demoleaza mitul conform caruia consumul regulat, dar cumpatat, de bauturi alcoolice, este benefic pentru organism, informeaza Daily Mail.
Expertii, de la Institutul National pentru cercetarea Cancerului, din Franta, afirma ca un consum repetat de bauturi alcoolice creste considerabil riscul aparitiei cancerului, chiar daca aceste cantitati sunt mici.
"Consumul unor doze mici de alcool este foarte daunator sanatatii, daca acesta este regulat. Indiferent de cat de mici sunt dozele, acestea afecteaza starea de sanatate", a declarat Dominique Maranichi, presedintele institutului.
Consumul zilnic de alcool, chiar in cazul unui singur pahar de vin, creste riscul aparitiei cancerului bucal si de gat. Cercetatorii afirma ca alcoolul poate provoca aparitia cancerului de colon. Studiul efectuat de francezi atesta faptul ca alcoolul, este a doua cea mai evitabila cauza a cancerului, dupa tutun.
Raportul contrazice multe studii care atestau ca alcoolul, consumat in cantitati mici, poate aduce beneficii datorita antioxidantilor continuti in vin. In acelasi timp, un studiu efectuat anul trecut, atesta faptul ca bautul regulat, dezvolta aparitia dementei, incluzand Alzheimerul.
Un pahar de vin, consumat zilnic, creste riscul aparitiei cancerului cu 168%, conform cercetatorilor francezi.
Noul studiu, efectuat de oamenii de stiinta, demoleaza mitul conform caruia consumul regulat, dar cumpatat, de bauturi alcoolice, este benefic pentru organism, informeaza Daily Mail.
Expertii, de la Institutul National pentru cercetarea Cancerului, din Franta, afirma ca un consum repetat de bauturi alcoolice creste considerabil riscul aparitiei c