Pietele americane au inchis in scadere aproximativ 4%, sub influenta temerilor cu privire la amplificarea recesiunii si a speculatiilor ca masurile de stabilizare a sectorului financiar american se vor dovedi insuficiente. Indicele S&P Financial Services a avut din nou o variatie record de aproape -10%, iar scaderea de aproape 7% a pretului contractelor WTI pentru martie a avut un puternic efect negativ asupra companiilor petroliere.
Cererea pentru investitii sigure a ridicat pretul aurului la un maxim de $962.95/uncie, cea mai mare valoare de dupa iulie 2008, alimentata si de anuntul Japoniei de peste weekend cu privire la scaderea economica record de 12.7% in Q4 2008.
Productia industriala din New York a avut in februarie cea mai mare scadere procentuala intregistrata, indicele economic publicat de New York Fed ajungand la -34.2, cea mai joasa valoare de la inceperea colectarii statisticilor in 2001 (valorile negative semnifica o contractie). La randul sau, indicele care urmareste comenzile noi a ajuns la -30.5, din nou in record negativ absolut, de la -22.8 in ianuarie; indicele livrarilor a crescut la -8.1 de la -13.1, iar cel al stocurilor de produse a ajuns la -8.1 de la -19.3. Pietele americane au inchis in scadere aproximativ 4%, sub influenta temerilor cu privire la amplificarea recesiunii si a speculatiilor ca masurile de stabilizare a sectorului financiar american se vor dovedi insuficiente. Indicele S&P Financial Services a avut din nou o variatie record de aproape -10%, iar scaderea de aproape 7% a pretului contractelor WTI pentru martie a avut un puternic efect negativ asupra companiilor petroliere.
Cererea pentru investitii sigure a ridicat pretul aurului la un maxim de $962.95/uncie, cea mai mare valoare de dupa iulie 2008, alimentata si de anuntul Japoniei de peste weekend cu privire la scaderea economica record de