Academia de Studii Economice (ASE) şi Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) au inaugurat ieri Centrul de Studii Avansate pentru Servicii Electronice – e-CAESAR.
Centrul, realizat în colaborare cu "Fraunhofer Institute for Open Communication Systems" FOKUS din Berlin, va implementa, în următoarea perioadă, la nivel de proiect-pilot, directiva europeană pentru servicii online. Cu o finanţare de câteva sute de mii de euro din partea institutului german, proiectul are drept scop crearea unui punct electronic de contact unic, care să ajute IMM-urile din România, dar şi din alte ţări europene să-şi desfăşoare activitatea. După cum a explicat Cosmin Rentea, administratorul centrului, în Germania o firmă se înfiinţează în 5 zile, iar în România în minim 14 zile. Acest punct electronic de contact unic are scopul de a reduce perioada de aşteptare. Centrul e-CAESAR este o asociaţie nonprofit al cărui obiectiv pe termen lung este dezvoltarea şi integrarea soluţiilor de interoperabilitate a sistemelor de e-guvernare.
Academia de Studii Economice (ASE) şi Universitatea Politehnica din Bucureşti (UPB) au inaugurat ieri Centrul de Studii Avansate pentru Servicii Electronice – e-CAESAR.
Centrul, realizat în colaborare cu "Fraunhofer Institute for Open Communication Systems" FOKUS din Berlin, va implementa, în următoarea perioadă, la nivel de proiect-pilot, directiva europeană pentru servicii online. Cu o finanţare de câteva sute de mii de euro din partea institutului german, proiectul are drept scop crearea unui punct electronic de contact unic, care să ajute IMM-urile din România, dar şi din alte ţări europene să-şi desfăşoare activitatea. După cum a explicat Cosmin Rentea, administratorul centrului, în Germania o firmă se înfiinţează în 5 zile, iar în România în minim 14 zile. Acest punct electronic de contact unic are scopul de a reduce