Tudor Chirila a declarat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca intreaga localitate Vama Veche ar trebui sa treaca sub autoritatea Ministerului Culturii si sa devina o marturie a rezistentei anticomuniste a intelectualilor. El crede ca tot ce s-a construit acolo in ultimii 20 de ani ar trebui daramat, iar turistilor sa li se ofere conditiile fruste din perioada in care zona era frecventata de intelectualii dizidenti. Chirila a mai vorbit si despre relatia cu fostii sai colegi de trupa, despre presa mondena si despre faptul ca joaca la bursa.
De asemenea, el a afirmat ca are multe cunostinte, dar putini prieteni si s-a declarat dezamagit de faptul ca, dupa ce a suspendat concertul de saptamana trecuta, o parte din public a crezut ca problemele sale de sanatate sunt, de fapt, rodul unei betii. Concertul va avea, insa, loc, joi, 19 februarie, la Becker Brau (detalii aici).
Asculta interviul cu Tudor Chirila
Descarca interviul in format MP3
Fragmente din interviu
Despre salvarea statiunii Vama Veche. O solutie ar putea fi daca am pleca de la ideea ca poate ar trebui un muzeu al rememorarii rezistentei la comunism a intelectualilor si rezistentei prin dizidenta. Acest muzeu ar putea sa inceapa de acolo, pentru ca 2 Mai, se stie, era un spatiu unde se mai putea gandi liber in anii '85-'89 si poate ca Vama Veche ar putea fi restituita si restaurata ca si localitate de patrimoniu. Poate ar fi interesant un muzeu care sa ne ofere detalii despre ceea ce s-a intamplat atunci: de ce nu o casa-muzeu "Gheorghe Ursu", de ce nu un loc unde lumea sa vada documentarul lui Corneliu Mihalache, de ce nu ceva care sa ne aduca aminte despre ceea ce a fost comunismul si lucrurile pe care n-ar trebui sa le uitam si pe care generatiile care vin acuma le-au uitat sau nu au de unde sa le invete. Turismul rural din