Trainingul este o formă de pregătire la care apelează tot mai multe persoane în ultima vreme. De ce se întâmplă acest lucru? Merită să vă înscrieţi la un training sau vă puteţi mulţumi doar cu studiile certificate de până acum? Ce tip de training trebuie să alegeţi? De cine sunt recunoscute diplomele?
Este o certitudine faptul că educaţia formală acoperă doar o parte din pregătirea necesară unui individ cu ambiţii. Pentru a reuşi trebuie să începeţi să investiţi în dezvoltarea dumneavoastră personală, să vă testaţi capacităţile şi să vă dezvoltaţi abilităţile practice!
Investiţi în dezvoltarea dumneavoastră
Un training de calitate, bine pregătit, oferă cursanţilor posibilitatea de a acumula cunoştinţe practice pe domenii specifice într-un timp foarte scurt. În plus, oferă posibilitatea de a interacţiona şi socializa, şi constituie totodată un cadru în care vă puteţi testa şi exersa abilităţile. Însă, doar simpla vânătoare după diplome nu este o soluţie pentru cei care vor să aibă o carieră de succes. De cele mai multe ori, angajatorii aruncă o privire pe lista de diplome a celor dornici de a se angaja, însă, în primul rând, contează ceea ce ştiţi să faceţi. Aşa se face că la întrebarea „Ce ştii concret să faci?“ mulţi ridică din umeri. Soluţia este să vă concentraţi pe anumite domenii şi să vă dezvoltaţi în primul rând capacităţile. Revenind la problema diplomelor, acestea sunt un început, demonstrează pentru un angajator intenţia aplicantului de a se dezvolta într-un domeniu sau altul. Pentru a avea un job bun, pentru a putea promova mai apoi, trebuie să investiţi în dezvoltarea dumneavoastră. Sunt traininguri organizate de instituţii publice, fără taxă de participare, costurile fiind suportate de instituţiile publice (ex: ASS, ANSIT, ANT), iar cele organizate de instituţii private pleacă de la 30 de euro şi ajung la câteva su