Parlamentarii puterii şi-au asigurat recunoştinţa electoratului. Au dat cu dărnicie peste 55 milioane de lei ca fonduri suplimentare pentru bisericile din toată ţara. Şi în judeţele unde banii pentru biserici au fost mai puţini, au echilibrat balanţa direcţionându-şi generozitatea către şcoli. Sau către spitale şi cămine culturale. Per total, dărnicia aleşilor se ridică la aproape 100 milioane de lei.
Prin intermediul amendamentelor "sociale" făcute de parlamentarii puterii la bugetul de stat, un număr de 806 biserici vor primi 55,062 milioane lei, către 242 de şcoli vor fi directionaţi 33,495 milioane lei, pentru un număr de 36 de spitale din toată ţara se vor da fonduri în valoare de 6,73 milioane lei, iar 37 de cămine vor primi fonduri în valoare de 4,665 milioane lei. Per total, prin intermediul acestor amendamente "sociale", Guvernul a acceptat alocarea a 99,952 milioane de lei, adică aproximativ 100 milioane lei. La cursul de 4 lei pentru un euro la care a fost calculat bugetul României pe 2009, rezultă o sumă de 24, 988 milioane euro, adică aproape 25 milioane euro.
O analiză a modului în care sunt distribuite cele 806 de biserici arată că cele mai favorizate judeţe, din punct de vedere al numărului de lăcaşuri de cult care au fost bugetate prin aceste amendamente sunt Oltul – unde un număr de 82 de biserici vor primi per total 1,07 milioane lei – Suceava – 57 de biserici vor primi fonduri şi Clujul şi Timişul, fiecare din aceste două judeţe primind bani pentru câte 50 de biserici. Numai că, spre deosebire de Olt, unde deşi este vorba de un număr mai mare de biserici, fiecare astfel de aşezământ a primit câte o sumă destul de mică, şi ca atare suma totală se ridică la numai 1,07 milioane lei, în Cluj suma totală care va fi acordată pentru cele 50 de biserici este aproape triplă, şi anume 2,84 milioane lei. Pentru judeţul Suceava