* acum, pe o strada lucreaza o singura firma, nu doua, cum se intampla inainte Operatorii de salubritate din municipiu si-au reimpartit sectoarele, dupa lungi negoceri intre ei, dar si cu conducerea Directiei de Administrare si Gospodarire Locala. Edilul-sef spune ca noua arondare este mult mai eficienta, dat fiind ca se poate urmari mult mai usor in ce masura isi face datoria fiecare firma in parte: "Operatorii au discutat la DAGL si dupa aceea la doamna viceprimar Ciocan, a durat circa doua luni, dar au convenit asupra sectoarelor si au semnat un document care parafeaza intelegerea, tocmai pentru a nu se mai certa unii cu altii.
Ca urmare a acestei discutii, s-a facut dispozitia care statueaza noile zone de responsabilitate si cred ca noua arondare este mai buna pentru ca, inainte, daca unii ridicau tomberoanele de la o asociatie si altii maturau strada, nu aveai cum sa stii care nu-si face treaba, dadeau vina unii pe ceilalti pentru problemele de salubritate. Acum, stii clar ca daca pe o strada gasesti gunoi, este vina unicului operator de salubritate care actioneaza in zona. In plus, eu am decis sa fac o monitorizare a situatiei din teren si in fiecare dimineata mi se prezinta informatii de la asociatiile de proprietari, sub semnatura, daca sunt sau nu multumiti de serviciul respectiv. Daca nu sunt, avem metode de sanctionare a celor vinovati, inclusiv cu scoaterea din piata, ca sa spun asa".
Primarul a mai precizat ca este posibil ca noua arondare sa nu fie valabila foarte mult timp, pentru ca este in studiu propunerea de a se lucra cu un operator unic de salubritate in intreg municipiul: "Vreau sa va spun ca eu, unul, sunt adeptul unui operator unic de salubritate. Este clar este ca acest operator va apela, la randul lui, la alte firme, in subantrepriza, dar relatia noastra directa va fi cu un singur operator. Eu cred ca undeva in va