Serban Slavescu, inventator de retete culinare adaptate mediului urban, propune in aceasta saptamana cititorilor HotNews.ro un meniu complet pentru cinci persoane. Costa 15 ron/portie si totul e gata in 100 de minute.
Salata de file de porc cu cimbru verde si lima.Rulouri de varza acra, umplute cu file de pangasius.Pasta de mei cu sirop de afine.
Demonstratia practica a prepararii meniului
Salata de file de porc cu cimbru verde si lima
(30 de minute, 3,5 RON/portie)
250g file de porc1 ardei rosu si unul verde100g praz1 cimbru verde1 lamaie verde (zeama)5 linguri ulei de masline2 linguri otet de mere+mieresare, piper Puneti pe gratar muschiul file de porc. Taiati ardeiul rosu si verde feliute subtiri , dupa ce l-ati curatat de cotor, seminte si nervuri.
Aruncati prazul taiat subtire intr-o tigaie in care au fost puse 2 linguri de ulei de masline. Dupa circa 30 de secunde aruncati muschiul file de porc taiat subtire, amestecati, apoi adaugati un pahar de apa. Adaugati cimbrul verde peste care s-a pus zeama de la lamaia verde. Lasati sa fiarba 5-7minute la foc mediu.
Strecurati tot ce este in tigaie , separand sosul carne si praz. Fierbeti sosul obtinut pana va ajunge la jumatate din cantitatea initiala.
Amestecati in sosul scazut 3 linguri de ulei de masline. Puneti in acelasi vas carnea, prazul, ardeiul gras taiat si sosul obtinut adaugand sare si piper dupa gust.
Se serveste rece.
Rulouri de varza acra, umplute cu file de pangasius
(35 de minute, 10 RON/portie).
1kg file pangasius6 foi de varza acra12 felii de prosciutto afumat3 linguri ulei de maslinesare de marepiper macinat mare1/2 pahar de vin alb Opariti in apa clocotita sarata (1,5 litri apa, 3 linguri sare de mare) circa 20 secunde fiecare fileu de pangasius. In aceeasi apa opariti si foile de varza