Boc şi Geoană se tem de acelaşi lucru: execuţia bugetară. În timp ce preşedintele Senatului spune că "adevărata probă de foc a Guvernului nu stă doar în aprobarea bugetului, ci adevărata provocare este dacă execuţia va fi făcută într-o manieră transparentă", premierul Emil Boc spune că "bugetul începe cu un succes politic dar trebuie continuat cu o execuţie bugetară riguroasă". Sursa: Razvan Valcaneantu Geoană a mai spus că din punct de vedere al PSD-ului, Bugetul nu răspunde complet la criza economică dar că social democraţii au dat " un vot loial Coaliţiei dar vom fi foarte atenţi la partea de execuţie bugetară", a precizat Geoană.
Şi PNL este nemulţumit de Buget.
Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu,a declarat că recesiunea care va cuprinde România, va cuprinde toate categoriile sociale din cauza faptului că Bugetul "nu are alături, un plan consistent anticriză."
A fost adoptat şi Bugetul Asigurărilor sociale de stat, cu 238 de voturi pentru, 52 împotrivă, şi o abţinere, Buget rămas ultimul pe lista dezbaterilor.
Plenul reunit al celor două Camere ale Parlamentului a adoptat, în cea de-a patra zi de dezbatere, proiectul bugetului de stat pe 2009, cu 245 de voturi "pentru", 63 de voturi "împotrivă" şi o abţinere.
Singura abţinere a venit din partea unui reprezentant al PSD. Ministerul Educaţiei a fost ultimul de pe lista guvernului al cărui buget nu fusese aprobat de Parlament până acum din cauza sutelor de amendamente dezbătute în şedinţa de astăzi din plen. Parlamentarii au dezbătut timp de patru zile proiectul bugetului de stat, programul de lucru desfăşurându-se până la miezul nopţii.
După votul final la legea bugetului de stat, demnitarii au început dezbaterea proiectului legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2009. Acesta este prezentat în plen de ministrul Mun