Multi bucuresteni au crezut ca este vorba despre un mod inedit de a face campanie electorala – de pe zidurile Universitatii bucurestene se uitau la ei personaje bine cunoscute precum Gigi Becali sau Adi Copilul Minune, dar si Dan Diaconescu sau Oana Zavoranu. Era moment de alegeri, unii dintre ei chiar candidau sau isi aratasera disponibilitatea de a scoate caruta politicii din mlastina "listelor" spre a o duce spre "elitismul" uninominalului, asa ca oamenii ce treceau prin dreptul Universitatii pareau mai intâi intrigati, mai apoi atenti si intr-un final izbucneau in hohote de râs.
Mihai Zgondoiu folosise inteligent momentul spre a aduce arta in strada, intr-un gest ironic, dar si trist si revoltat. "In lipsa valorilor autentice, surogatele se lafaie pe ecranele televizorului, in mintea oamenilor si in proiectele disperate ale poltiicienilor", parea sa fie mesajul transmis de tânarul artist. "Priviti-i in ceea ce au ei mai caraghios, in fond priviti-i asa cum sunt – niste kitsch-uri". Dupa acest proiect care a avut un mare impact – bucurestenii se opreau in dreptul galeriei de caricaturi aproape fara voia lor, magnetizati – Mihai Zgondoiu revine cu o noua idee provocatoare, dar de data asta la Timisoara, la galeria Calina, spatiul Arta contemporana, alaturi de alti 13 tineri, selectati de board-ul artistic al galeriei. "Me Matrix" se numeste proiectul lui Mihai Zgondoiu, ales de curatorul Ileana Pintilie.
Pe blogul sau, Zgondoiu da o foarte frumoasa explicatie a ceea ce este "Matrix Mechanism": "Pe un carton de 160x200, pasii de dans ai unei fetite cu talpile vopsite in roz puternic deseneaza o poveste de cutie muzicala. Rochita roz, talpile roz imprima un univers roz concetrat pe harta unor talpi ingenue. In "Mecansimul matrita" se pun in relatie doua tipuri de imprimare: gravarea fara serialitate (cea a talpilor) si gravarea mediata prin vide