O consecinta tot mai evidenta a crizei economice este starea de deprimare pe care europenii o resimt din ce in ce mai acut. Este in mod special cazul britanicilor, insa nici francezii, belgienii, germanii nu sunt scutiti. Starea de ingrijorare este legata in mod special de crestera nivelului somajului. Tot mai multi oameni sunt stresati din cauza nesigurantei la locul de munca. In consecinta, analistii se asteapta ca aceste ingrijorari sa se amplifice si sa determine conflicte sociale puternice
O consecinta tot mai evidenta a crizei economice este starea de deprimare pe care europenii o resimt din ce in ce mai acut. Este in mod special cazul britanicilor, insa nici francezii, belgienii, germanii nu sunt scutiti.
Starea de ingrijorare este legata in mod special de crestera nivelului somajului. Tot mai multi oameni sunt stresati din cauza nesigurantei la locul de munca. In consecinta, analistii se asteapta ca aceste ingrijorari sa se amplifice si sa determine conflicte sociale puternice. Tarile unde riscul aparitiei unor astfel de crize sociale este foarte ridicat sunt Spania si Franta.
Belgienii au un alt tip de "problema". Acestia se tem ca nu mai au aceeasi capacitate de a economisi pe care o aveau pana acum, motiv pentru care sunt nevoiti sa-si diminueze din ce in ce mai mult consumul.
Un caz special este Marea Britanie, unde criza financiara si apoi cea economica a lovit brutal in cetateni.
"Sentimentul general este ca vremurile bune au apus si ca drumul din fata noastra este foarte lung si greu", comenteaza Begbies Traynor, analist britanic.
Expresia "catastrofa si obscuritate" este prezenta din ce in ce mai mult pe buzele analistilor economici atunci cand vine vorba de situatia Marii Britanii.
Cat despre oamenii de rand acestia se tem ca tara lor ar putea repeta scenariul din Islanda.
Londra, cea mai afectata
D