Horia Ghibuţiu: "Nu trageți în politica sătească! Și, mai ales, nu cădeți în capcana pe care au întins-o televiziunile în tentativa lor de a tabloidiza un fapt de viață politică, transferându-l în zona infracțională."
Peisajul politic din Găneasa e complex, iar cadrele de la centru acordă alegerilor pentru primărie, în al căror tur doi se vor înfrunta duminică aliații PDL și PSD, cea mai mare importanță. Drept dovadă, fieful electoral a fost vizitat de curând de însuși preșe dintele Senatului, social-democratul Mircea Geoană, pentru ca ieri să fie așteptată și președinta Camerei Deputaților, democratliberala Roberta Anastase. Și în loc ca presa să adâncească dezbaterea privind identitatea doctrinară din sânul coaliției aflate la guvernare, conflictul a fost etichetat drept un scandal în care au fost amestecați, de-a valma, simpatizanți ai PDL din Mărunței, cetățeni de etnie romă, focuri de armă trase involuntar, folosirea unei cozi de secure, precum și tentative eșuate de mită electorală cu făină, zahăr și ulei.
Găneasa e, de fapt, o paradigmă a confruntărilor ideologice de la noi. Are un electorat matur, președintele Biroului Electoral Județean Olt raportând, cu justificată mândrie locală, că la urne s-a prezentat un procent de 80,1%, cifre pe care, ca locuitor al absenteistului sector 3 din Capitală, nu le pot privi decât cu firească invidie. Pe fondul acestui peisaj politic, votanții din Găneasa, respectând alianța de nezdruncinat a partidelor care fac schimb constructiv de idei în parlament, simt nevoia unei descentralizări. Vor să aducă necesare corective la tribuna locală a ideilor, în încercarea de a delimita doctrina social-democrată de cea democrat-liberală.
Altă pildă din mirifica așezare oltenească: una dintre familii are în componență 15 persoane cu drept de vot. Fără să înțeleagă comandamentele politice, presa a relat