Cearta-i ceartă, dar când vine vorba de PUZ-uri consilierii generali îşi dau mâna peste ţară. Doar ei muncesc pentru "interesul cetăţeanului".
După ce şi-au spus vrute şi nevrute în ultima şedinţă de consiliu, aleşii din toate partidele au votat fără prea multe întrebări 17 PUZ-uri. N-a fost ratat nici turnul din incinta Uzinelor Timpuri Noi. Pe Splaiul Unirii numărul 165, în Sectorul 3, ar urma să fie ridicat un imobil cu funcţiunea de birouri şi locuinţe, cu o înălţime de 110 metri, beneficiarul fiind societatea Timpuri Noi. Problema e că două imobile figurează în lista monumentelor istorice. În avizul din 25 septembrie 2008 dat de Ministerul Culturii şi Cultelor, pentru acest proiect este prevăzută ca o condiţie "declasarea" clădirilor monument istoric ce vor fi afectate de restructurarea urbană a zonei. Un alt proiect de hotărâre aprobat de consilierii municipali vizează PUZ-ul din Strada Mihail Moxa numărul 2-4, din Sectorul 1, şi are în vedere extinderea Hotelului Moxa.
Astfel, potrivit proiectului, înălţimea maximă a noului corp de clădire prin care Hotelul Moxa se va extinde va fi de trei etaje, iar imobilul deja existent va fi înălţat cu două etaje, până la maximum 16 metri. A trecut ca focul şi PUZ-ul din Strada Antiaeriană numărul 38, în Sectorul 5, unde ar putea fi construit un ansamblu de locuinţe format din imobile cu două etaje şi mansardă, respectiv patru etaje şi o înălţime maximă de 35 de metri. Beneficiarul acestui proiect sunt firmele Izorast Technology şi Rotary Construcţii, iar suprafaţa pe care urmează să se construiască este de 144.821 metri pătraţi, terenul fiind în administrarea Ministerului Apărării.
Cearta-i ceartă, dar când vine vorba de PUZ-uri consilierii generali îşi dau mâna peste ţară. Doar ei muncesc pentru "interesul cetăţeanului".
După ce şi-au spus vrute şi nevrute în ultima şedin