Cercetările din ultimii 20 de ani arată că un consum frecvent de varză crudă sau de suc de varză are un efect benefic în prevenirea cancerului de colon. Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, Cercetările din ultimii 20 de ani arată că un consum frecvent de varză crudă sau de suc de varză are un efect benefic în prevenirea cancerului de colon.
Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi în nutriţie, apreciază că dieta cu varză are efecte benefice în afecţiuni grave, precum: ciroză, alcoolism, surditate, hipertensiune, diabet zaharat, insomnie, ulcer, hemoroizi şi edeme.
Varza are şi indicaţii specifice. Cea roşie are efecte depurative, iar cea de Bruxelles combate hipoglicemia.
Reţeta săptămânii
Salată de varză asortată cu nuci
Timp de preparare: 40 de minute
Calorii : 200/ porţie
Ingrediente : 200 g varză albă, 100 g varză roşie, două legături de mărar, 200 g caşcaval parmezan, 50 g nucă, 200 g orez brun, ulei de măsline şi suc de lămâie
Preparare . Se pune orezul la fiert, se macină nuca şi se toacă varza, mărarul şi caşcavalul mărunt. Se amestecă ingredientele (orezul trebuie să fie călduţ). Se adaugă sucul de lămâie şi uleiul de măsline.