India este celebră pentru restricţiile şi interdicţiile sale, care se bazează fie pe considerente religioase, fie pe tradiţii şi obiceiuri moştenite din bătrâni.
În India, din motive religioase sau pentru că aşa cere tradiţia, restricţiile şi interdicţiile sunt la ordinea zilei. Cu toate acestea, găseşti orice, oriunde. Cu un pic de efort, oricine poate face rost de carne de porc, chiar şi în zonele unde locuiesc musulmani, şi la fel de uşor se găseşte şi carne de vită. Cei care se află în fruntea castelor sunt vegetarieni, însă cei care sunt „talpa“ societăţii sau sunt „plecaţi de acasă“ mănâncă de regulă orice. Nu lipsesc ocaziile în care un grup de bărbaţi se apropie de una dintre numeroasele vaci care se plimbă nestingerite prin oraş, pe străzi, prin sate, pentru a „o însoţi“ într-un loc liniştit, pentru ca apoi să o măcelărească şi să o mănânce. Pentru cele 800 de milioane de hinduşi, acest gest este ca şi cum l-ar fi ucis pe Dumnezeu. Cu toate acestea, astfel de situaţii nu lipsesc. Există însă un loc în India, unde este imposibil să te sustragi regulilor simple ale bucătăriei vegetariene.
Interzis carnivorilor
Primul lucru care şochează în Pushkar, un oraş aflat în inima Rajahstan, este faptul că la intrarea în localitate se află un adevărat punct de control, cu bariera de rigoare. Evident, tehnologiile de ultimă oră lipsesc. În esenţă, este vorba de un grup de bărbaţi, care se adăpostesc într-o baracă şi care verifică orice autoturism care intră pe porţile oraşului. La intrare, se plăteşte o taxă simbolică de cinci rupii (13 eurocenţi), iar singura obligaţie este să nu aduci în oraş ceva impur, cum ar fi alcool, droguri, ouă şi, mai ales, carne. Aceasta este singura posibilitate de a intra sau de a ieşi din oraş. Pushkar este un oraş magic, cu case colorate în cartierele din piaţă, sau albe în cazul celor care au vedere spre