Taietei cu nuca
Ingrediente (pentru 4 persoane): 350 g taietei lati, sare, piper negru macinat, 25 g miez de nuca zdrobit, 50 g pesmet, 50 g unt.
Mod de preparare: * Se fierb taieteii al dente 10-12 minute in apa cu sare, se scurg bine, se pun intr-un castron incins si se pastreaza la cald. * In timp ce fierb taieteii, se topeste untul intr-o cratita si se rumenesc in el nuca si pesmetul. * Se toarna nuca si pesmetul peste taietei, se presara sare si piper si se amesteca doar inainte de a-i servi, cu ajutorul a doua furculite.
Oua cu sos de rosii
Ingrediente (pentru 4 persoane): 6 oua fierte tari si tinute sub jetul de apa rece pana ce se racesc, 1 lingura mustar, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri patrunjel verde tocat, 6 linguri parmezan (sau cascaval) ras, sare, piper negru macinat, 3 felii mari de paine, fara coaja, 40 g unt, 1-2 lingurite ceapa rasa, 2 linguri masline umplute, tocate marunt, sos de rosii.
Mod de preparare: * Se-ncinge cuptorul la 190gr. si se prepara un sos de rosii. * Se curata ouale de coaja, se taie in doua pe lung si se scot galbenusurile cu o lingurita, fara a rupe albusurile. * Se zdrobesc galbenusurile si se amesteca cu mustarul, uleiul de masline, o lingura de patrunjel tocat si jumatate din parmezanul ras. Se condimenteaza cu sare si piper si se umplu cu ele jumatatile de albusuri fierte (cu spritul sau cu o lingura). * Se taie painea cubulete si se prajeste intr-o tigaie in untul incins. Cand s-a rumenit frumos, se repartizeaza in patru boluri si se aseaza peste ea jumatatile de ou umplute. * Se incorporeaza in sosul de rosii putin patrunjel tocat, ceapa rasa si maslinele taiate marunt, se toarna sosul peste oua, se presara deasupra restul de parmezan si se dau 15-20 de minute la cuptor. Se garnisesc cu patrunjel verde si se servesc imediat.
Cartofi cu branza la cuptor @