Chiar dacă v-ați mutat din oraș ori ați devenit părinte de curând, tot nu trebuie să vă găsiți scuze ca să nu faceți mișcare. Sursa: Codrin Prisecaru
Nu doar bugetul de criză îi împiedică pe oameni să meargă mai des la fitness. Studiile arată că mulți încep să renunțe la mișcare când își schimbă locuința, jobul ori partenerul. Accidentele minore devin și ele o scuză pentru a nu mai face sport, chiar dacă medicii nu recomandă întot - deauna sedentarismul în astfel de situații. Pentru că activitatea fizică regulată ține de rutină, aceste schimbări pot da psihicul și orarul de sport peste cap. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să nu renunțați, dacă sunteți într-o astfel de situație.
Găsiți-vă un partener de mers la sală
Dacă v-ați mutat dintr-un oraș într-altul ori v-ați schimbat locuința, ar fi util să vă găsiți pe cineva care practică sport și cunoaște împrejurimile. „Din păcate, în România sunt puține săli de sport, ceea ce face destul de dificilă găsirea unui loc în care să practici sport cu plăcere. Totuși, depinde de motivația fiecăruia”, spune Șerban Rădulescu, mana ger la Wellness Club din București. Puteți folosi mersul la sală, la bazinul de înot ori la jogging și ca pe o modalitate de a vă menține vechile prietenii ori de a vă face altele noi.
Puteți încerca să vă convingeți amicii mai vechi să vă urmeze la sport ori să vă găsiți la sală oameni cu aceleași preocupări. „Am observat că cei care vin cu însoțitor se țin mai degrabă de sport, dar sunt și o mulțime de persoane care își fac prieteni aici ori se atașează de antrenor și atunci rămân clienți fideli”, spune Radu Popescu, kinetoterapeut la Wellness Club.
Practicați sporturi în doi
Un partener nou este un alt motiv pentru care mișcarea trece în plan secund și este normal să fie așa. Mesele în oraș devin mai frecvente decât or