Volumul „Dracula“ poate fi cumpărat împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 10,99 lei. Romanul lui Bram Stoker vorbeşte despre călătoria englezului Jonathan Harker în Transilvania, unde îl va întâlni pe Contele Dracula din Carpaţi. Abraham „Bram“ Stoker s-a născut pe 8 noiembrie 1847 la Marino Crescent, în Clontarf, lângă Dublin, Irlanda.
Autorul romanului „Dracula“ a urmat între anii 1864 şi 1870 Colegiul Trinity din Dublin, unde a absolvit matematica cu „Magna cum laude“.
A fost auditor la Colegiul „Historical Society“ şi preşedintele Universităţii „Philosophical Society“. În anul 1876, în timp ce era angajat al Guvernului în Dublin, Stoker a scris romanul de nonficţiune „The Duties of Clerks of Petty Sessions in Ireland“, publicat în 1879, şi a început să ţină o rubrică de teatru la ziarul „Dublin Evening Mail“.
În luna decembrie a anului 1876 a scris o cronică apreciativă despre prestaţia lui Henry Irving în „Hamlet“, la Teatrul Regal din Dublin. Irving, unul dintre cei mai faimoşi actori ai timpului său, l-a invitat să cineze la Hotelul Shelbourne, unde era cazat.
După această întâlnire, cei doi au devenit prieteni, iar Stoker, asistentul personal al lui Irving. A continuat să scrie poveşti, iar în 1872 i-a apărut „The Crystal Cup“, urmată de „The Chain of Destiny“.
Celebritatea lui „Dracula“
Timp de 27 de ani a fost managerul Liceului de Teatru al lui Irving, din Londra. Fiind foarte apropiat de Sir Henry Irving, Stoker a avut ocazia să călătorească prin lume. În America, i-a întâlnit pe Theodore Roosevelt şi pe idolul său, poetul Walt Whitman.
Stoker şi-a suplimentat veniturile scriind romane, dintre care cel mai cunoscut este „Dracula“, publicat în 1897. Înainte de a se apuca de cea mai importantă carte a sa, Stoker a petrecut mai mulţi ani cercetând folcl